Scifiä ja fantasiaa realistisella otteella

Scifi- ja fantasiakirjoja omalla tyylillä, jossa yhdistyvät realismi, kiero huumori ja vahvat naishahmot sekä perinteinen seikkailu.

 

Suurimpana innoittajanani ovat luonnollisesti toimineet scifi ja fantasia, mutta myös perinteinen jännitys- ja seikkailukirjallisuus sekä historialliset romaanit. Kun näihin genreihin lisätään innostukseni ruokakulttuureihin ja kiinnostukseni tutustua matkustamisen muodossa erilaisiin

maailmankolkkiin, niin löydetään ne elementit, jotka ovat muovanneet oman kirjoitustyylini.

 

Fantasiaelementit ja teknologia muodostavat kirjoissani taustan seikkailua, jännitystä ja mysteereitä yhdistävälle tarinalle, jossa henkilöhahmot, kulttuurit, ja elämisen yksityiskohdat ovat pääosassa. Kirjani siis edustavat realistisella otteella kirjoitettua scifiä ja fantasiaa, jossa realismiin

yhdistyvät kiero huumori, vahvat naishahmot, filosofiset pohdinnat sekä perinteinen seikkailu.


Kuka olen

Keski-ikäinen mies Akaan Viialasta, joka vihdoin on toteuttanut unelmansa ja lähtenyt kirjailijan uralle.

 

Lapsesta asti olen kirjoittanut ruutupaperille tarinoita ja ehkä kymmenvuotiaana sain joululahjaksi ensimmäisen kirjoituskoneeni. Tuosta päivästä asti kirjoituskone seurasi minua kaikkialle, vaikka olikin melko paljon hankalampi kuljettaa, kuin nykyiset läppärit ja tabletit. Näppäimistöstä on lähtenyt niin lyhyitä dekkareita ja pitkiä fantasia ja scifi tarinoita, kuin myös runoja. Kirjoitukset ovat tallentueet pöytälaatikkoon ja sittemmin kovalevylle, tähän päivään saakka.

Kuten arvata saattaa, intohimoinen kirjoittaja myös lukee paljon. Lukenut olen niin kauan kuin muistan, kirjastosta ja kirjastoautosta on aikoinaan lainattu kaikki Tarzanit, Mars-kirjat, 3 Etsivää kirjat, Neiti etsivät, Dana-tytöt, Hardy-pojat, Agaton Saxit jne.

 

Sitten eräänä päivänä ala-asteen opettaja vei luokan kotiinsa ja silmät suurina ihastelin koko huoneen peittäviä kirjahyllyjä täynnä kirjoja. Se oli jotakin ainutlaatuista nuoren pojan mielestä. Sen jälkeen, heti kun aloin iltatöissä rahaa tienaamaan, olin vakioasiakas kirjakaupassa ja nyt kirjahyllystä löytyy hyllymetreittäin kirjoja: Sormusten herrat, Silmarillion, Hobitti, Asimovin tuotanto, Clive Cusslerit, James Clavellit, David Eddingsiä, Frank Herberttiä, Jack Reacherit, Morgan Kanet, Tom Knoxit, Dan Brownit, Sam Christerit yms.

Kirjoittamiseen ja lukemiseen liittyy olennaisesti tarinankerronta ja sitä voi harrastaa myös visuaalisesti. Siksipä myös elokuvat ovat yksi koko elämän läpi kulkenut kiinnostuksen aihe. Elokuvateatterissa olen käynyt katsomassa lähes 700 elokuvaa. Ja kyllä, tiedän luvun, koska haluan aina tilastoida ja kirjoittaa kaiken ylös, myös katsomani elokuvat. Omasta kotiteatterikokoelmasta löytyy lähes 900 elokuvaa, myös tilastoituna ja luokiteltuna.

Jossain kohtaa tarinoistani voi päätellä, että myös ruoanlaitto ja erilaisten ruokakokemuksien hankkiminen kuuluvat olennaisena osana elämääni. Missä tahansa matkustan, haluan saada uusia elämyksiä hyvän ruoan ja juoman muodossa.

Ehkä näiden lisäksi voisi mainita puutarhanhoidon. En ole mikään viherpeukalo, mutta silti tykkään puutarhanhoidosta ja aina on jotakin uutta meneillään pihamaalla.

 

Ja kun puhuu minusta, ei voi olla puhumatta eläimistä. Kotona pyörii sekä koiria että kissoja ja ilman niitä ei osaisi elää. Pihapiirissä on ruokintapisteet linnuille, oraville ja siileille ja voin kertoa, että ruokaa menee kymmeniä kiloja vuodessa. Linnunpöntöissä on joka kesäiset asukkaat ja talvisin on myös jäniksiä ja peuroja käynyt vierailulla.

 Kokemuksia ja intohimoja