Toinen kirja

Syvä helpotuksen huokaus, toinen kirjani on julkaistu. Olihan siinä jälleen kerran työtä, mutta pakko myöntää, että kaikki meni aika lailla niin kuin olin ajatellut. Aikataulu hiukan venähti alkuperäisestä suunnitelmasta, mutta sen hyväksyin ilomielin...

 ..Sain tilaisuuden luetuttaa käsikirjoituksen kahdella kirjallisuusharrastajalla ja kun tuo tilaisuus aukeni, en miettinyt hetkeäkään jotakin jäykkää aikataulua, vaan tartuin tilaisuuteen. Odotin kommentteja sekä innolla, että pienellä jännityksellä. Kykeninkö säilyttämään ensimmäisen kirjan tason? Palaute oli positiivista, jopa kaikki odotukset ylittävää. Tiesin, että olin vienyt tekstissä asioita jopa ensimmäistä kirjaa pidemmälle ja käsitellyt vielä suurempia teemoja ja siksi tuo kauttaaltaan positiivinen palaute tuntui todelta hyvältä.

 

Toinen syy aikataulun venymiselle oli se, että tällä kerta jouduin tekemään myös kannen itse ja kun tuollaisen graafisen työn tekee näin amatööripohjalta, niin meneehän siihen aikaa.

 

Joka tapauksessa kirja julkaistiin juuri ennen joulua ja henkilökohtaisesti olen siihen erittäin tyytyväinen. Nyt ei sitten voi kuin odottaa ja katsoa, saavuttaako tämä uusi kirja samanlaisen menestyksen, kuin ensimmäinen.

 

Markkinointiin täytyy tietenkin panostaa, mutta sen mahdollisuudet näin omakustannekirjailijana ovat rajalliset. Vielä kun lisää siihen henkilökohtaiset ominaisuudet, joissa markkinahenkisyys ei mitenkään nouse esille, niin onhan se todella vaikea saada nimeään tai kirjaansa merkittävissä määrin esille.

 

Kirjan julkaisu on kuitenkin se pääasia, se ja lukijoiden palaute ja sitä kautta täytyy vain toivoa, että mahdollisimman moni löytää kirjani.

Write a comment

Comments: 0