Seuraava askel

Aina kirjani julkaisusta asti olen pitänyt taukoa kirjoittamisesta. Syynä on osaltaan ollut tietenkin se aika ja energia, joka on mennyt kirjan markkinointiin, sosiaalisen median ja kotisivujen ylläpitoon, mutta suurelta osin olen halunnut levätä ja kerätä voimia. Se rutistus, jolla jo olevinaan valmis käsikirjoitus kääntyi..

..julkaistavaan muotoon, oli huomattavasti odotettua raskaampaa ja siksi halusin pidättäytyä kirjoittamisesta. Intoa ja motivaatiota olisi kyllä ollut, mutta tarkoituksellisesti pidin taukoa. Halusin olla tuoreessa kunnossa, kun jatko-osan valmistelu alkaisi. Tiedän, urheilullinen termi, mutta sellaiset fiilikset kuitenkin olivat.

 

Koska kirjoittamiseni on kaaosmaista multitaskausta, niin tämä ei ole tarkoittanut kokonaan laakereilla lepäämistä. Muistiinpanoja siitä, mitä käsikirjoitettu jatko-osa tulee vielä tarvitsemaan ja miten ensimmäisen osan valmis versio vaikuttaa siihen, on tullut sivukaupalla. Samalla on alkanut hahmottua pieniä osia seuraavasta kirjasta ja niitäkin muistiinpanoja on kertynyt melkoinen määrä.

 

Nyt alkaa olla aika lähteä työstämään Muurin jatko-osaa. Sen käsikirjoitus perusrakenteineen ja tarinankulkuineen on toki valmiina, mutta ensimmäisen kirjan perusteella tiedän, että työtä on edessä vielä melkoisesti. Helpottavaa on se, että nyt voin keskittyä pelkkään kirjoittamiseen. Ensimmäisen kirjan kohdalla jouduin tekemään paljon muutakin, niin hankalaa kuin aikaa vievääkin. Oli melkoisen suuri työ suunnitella fontteja, kirjasinkokoja ja reunuksia, sekä selvittää se prosessi, miten sähköinen tiedosto saatiin kustantajan kautta valmiiksi kirjaksi asti. Se kaikki on nyt hyödynnettävissä suoraan uuden kirjan kanssa. Tästä on siis hyvä jatkaa eteenpäin.

Write a comment

Comments: 0